Ο σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας ίσως φαντάζει απλός. Υπάρχουν τόσα εργαλεία στην αγορά, δωρεάν ή επί πληρωμή, ώστε ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει μια σελίδα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Η ιστοσελίδα πρέπει να είναι καλαίσθητη και λειτουργική, εύχρηστη και να προδιαθέτει θετικά το χρήστη. Πώς μπορεί όμως να επιτευχθεί κάτι τέτοιο;

Βελτιστοποιώντας τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας

Αν θέλετε να απολαμβάνετε μια ιστοσελίδα που δεν αργεί να ανοίξει στον περιηγητή, είναι σημαντικό να αποφύγετε άχρηστες εικόνες και βίντεο. Μη φορτώνετε τη σελίδα σας με υλικό, το οποίο δεν έχει πραγματική αξία για τον επισκέπτη. Αντιθέτως, προτιμήστε το μινιμαλιστικό στυλ και σχεδιάστε τη σελίδα σας με τρόπο έξυπνο και χρηστικό.

Προσθέστε επικεφαλίδες, κατηγορίες και υποκατηγορίες. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε κουμπιά που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο κάθε χρήστης για να μοιραστεί το περιεχόμενό σας. Για παράδειγμα, τα social media buttons αποτελούν εξαιρετικά εργαλεία στα χέρια των επισκεπτών κάθε σελίδας. Έπειτα, καλό είναι να προσθέσετε τα γνωστά “calls to action” ή αλλιώς να κινητοποιήσετε το χρήστη, ώστε να εγγραφεί στο newsletter σας ή να προβεί σε κάποια άλλη ενέργεια προς όφελός σας.

Μην παραλείπετε το SEO στην ιστοσελίδα σας, ακόμη κι αν σας φαίνεται βουνό. Επικεντρωθείτε στη χρήση των κατάλληλων λέξεων-κλειδιών (ή αλλιώς keywords), χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα ποιοτικό περιεχόμενο με χρήσιμες πληροφορίες σε κάθε κομμάτι της σελίδας. Κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να αναρριχηθείτε στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων σε οργανικές αναζητήσεις στη Google, για παράδειγμα.

Τέλος, αξίζει να τονίσουμε τη σημασία της χρηστικότητας της ιστοσελίδας για άτομα με κινητές συσκευές. Με άλλα λόγια, η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να είναι 100% mobile friendly. Άλλωστε, οι χρήστες κινητών συσκευών πολλαπλασιάζονται καθημερινά και επομένως αυτό είναι το κοινό, στο οποίο οφείλετε να στοχεύσετε.

Εφαρμόστε τις παραπάνω συμβουλές και είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει, δικαιώνοντάς σας για τις επιλογές σας!