Η συνεισφορά της εκπαίδευσης στο μέλλον του online marketing

Δεν έχουν ακουστεί λίγα στο παρελθόν για την εκπαίδευση σε σχέση με το διαδίκτυο. Πολλοί υποστήριζαν ότι η εκπαίδευση για το διαδίκτυο πρέπει να υπάρχει σαν ξεχωριστό μάθημα στα σχολεία και να μην εισχωρεί σε όλα τα μαθήματα μέσω υπολογιστή. Τα πράγματα και οι αντιλήψεις ευτυχώς άλλαξαν και έχουν απλοποιηθεί αρκετά. Στις αίθουσες των σχολείων σήμερα βρίσκονται ηλεκτρονικοί υπολογιστές και χρησιμοποιούνται σχεδόν παντού. Οι εκπαιδευόμενοι ενημερώνονται, γράφουν, σχεδιάζουν και μαθαίνουν διάφορα που αφορούν το διαδίκτυο και την διαφήμιση γενικότερα.

Η online διαφήμιση και ο ρόλος της στην εκπαίδευση σήμερα

Σήμερα, το εκπαιδευτικό σύστημα προσπαθεί να αποτρέψει τα παιδιά από το να ασχολούνται στο διαδίκτυο μόνο με τα social media και προσπαθεί να τα φέρει κοντά σε καινούριους κόσμους, όπως για παράδειγμα στον κόσμο του online marketing. Με αυτό τον τρόπο τους παρουσιάζει ένα σύγχρονο επαγγελματικό μέλλον. Αν αναρωτιέστε πώς γίνεται αυτό, δεν έχετε παρά να σκεφτείτε πόσα παιδιά έχουν ασχοληθεί με τη νέα διαφήμιση του jumbo για το Πάσχα και να ρίξετε μια ματιά στον χαμό που γίνεται στο twitter γύρω από αυτό το θέμα.

Οι ειδικοί που ασχολήθηκαν με την συγκεκριμένη διαφήμιση του πολυκαταστήματος, έδρασαν πολύ έξυπνα, εφόσον χρησιμοποίησαν επίκαιρα θέματα, με πολύ έξυπνα κείμενα. Η μέθοδος αυτή λέγεται content marketing και η χιλιοπαιγμένη προβολή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ονομάζεται social media marketing. Αυτές οι δύο μέθοδοι χρησιμοποιούνται περισσότερο, εφόσον τα αποτελέσματά τους είναι άμεσα και έρχονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Είναι σίγουρο ότι όλοι γνωρίζουμε την δύναμη της διαφήμισης και ιδιαίτερα της διαδικτυακής διαφήμισης. Την ίδια στιγμή, εξίσου σίγουρο είναι ότι δεν γνωρίζουμε όλοι τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι μια έρευνα για τις εταιρείες που ασχολούνται με το online marketing, το κόστος που απαιτείται για μία διαφήμιση σαν και αυτή και το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε.